Rólunk

WindDogs Sport és Terápiás Kutyás Egyesület

2012-ben azzal a céllal alakult az Egyesület, hogy megteremtsük a jogszabályi feltételeket a terápiás kutyák képzéséhez, vizsgáztatásához és alkalmazásához, illetve hogy kutyásoknak sportolási lehetőséget biztosítsunk.
2013-ban a Négylábúak az Emberért Közhasznú Alapítvány szervezésében vizsgázott első kutyánk Zora és habilitációs kutyakiképzőnk Hanzséros Mária,
2014-ben tartottuk meg az első temperamentum vizsgát és 2015-ben teljesítették első már az Egyesület által képzett párosaink a záróvizsgát. Eddig összesen 7 kutya vizsgázott nálunkm plusz alkalmazásra átkerült hozzánk Zora.
2012/2020-as nevelési évben 6 intézményben 16 csoporttal dolgoztunk heti rendszerességgel, összesen 3 vizsgázott kutyával (Gordon, Héra, Zora).
2020-ban egy újabb álom megvalósulását kezdtük meg, így reméljük 2021-től már mozgássérültet-segítő és személyi-segítő kutyák kiképzésére és vizsgáztatására is lesz lehetőségünk.
Kutyás sportok kapcsán a legfontosabb eredményünk, hogy 2015-ben a European Flyball Championship-en csapatunk Európa Bajnok lett a divíziójában.
2016-ban nálunk került megrendezésre az első Dog Puller szeminárium Magyarországon, csapatunk a 2018-as (Bati, Eryn) és a 2019-es (Eryn, Runo, Yuma) Dog Puller Világbajnokságon a nemzeti válogatottban is képviseltette magát, ráadásul az utóbbi rendezvénynek a helyszínt is mi adtuk főszervezőként.

Szervezet adatai:
A szervezet nyilvántartási száma: 62563
A szervezet formája: egyesület
A szervezet neve: WindDogs Sport és Terápiás Kutyás Egyesület
A szervezet székhelye: 9400 Sopron, Bezerédj utca 34.
A szervezet levelezési címe: 9400 Sopron, Bezerédj utca 34.
Az alapszabály kelte: 2012.december 18.
A szervezet célja szerinti besorolása: szabadidős és hobbitevékenység
A szervezet képviselője: Hanzséros Mária
Kapcsolattartó email címe: maria.hanzseros@gmail.com
Kapcsolattartó telefonszáma: +3630/7090-622
Adószám: 18396027-1-08
Bankszámlaszám: 10404058-50526682-89511006

Célok:

 • Tagjai részére rendszeres és rendezett körülmények közötti sportolási, különös tekintettel a kutyás sport tevékenységre, versenyzési lehetőséget biztosítson, nevelve az öntevékenységre és közösségi életre.
 • A kulturált, tudatos és helyes kutyatartás és tenyésztés írott és íratlan szabályainak széles körben való ismertetése, népszerűsítése, nevelve a kutyás közösségi életre.
 • Kutyakiképzés, bentlakásos kutyakiképzés, különféle kutyás sportok (különös tekintettel: aglity, flyball, terelés, coursing, canicross) oktatása, népszerűsítése, ezzel kapcsolatban edzések, edzőtáborok, bemutatók, tanfolyamok, előadások, rendezvények, versenyek és vizsgák szervezése és megtartása mind hazai, mind nemzetközi szinten.
 • Az egyesület tagjai részt vesznek (elsősorban a kutyás sportokhoz kapcsolódó) hazai és külföldi versenyeken, vizsgákon és rendezvényeken.
 • Állatasszisztált terápiával az ép, fogyatékossággal élő, hátrányos helyzetű emberek életminőségét javító kulturális és egészségügyi-, gyógypedagógiai rehabilitációt segítő szolgálat. Intézményes keretek között történő nevelő-oktató munkában, részképesség, mozgás-, és beszédfejlesztő foglalkozások segítése, ismeretterjesztő foglalkozások, programok, bemutatók tartása.
 • Kiemelt céljának tekinti, az egészséges életmódra való nevelést, az ember, a kutya és a természet szoros kapcsolatának megteremtését.

Hanzséros Mária - habilitációs kutyakiképző

2009-ben került hozzám Zora, aki az első saját kutyám. Neki köszönhetően sok mindent kipróbáltam (agility, flyball, terelés, coursing stb.), végül 2012-ben lehetőségem nyílt egy pályázat keretében a NEKA szervezésében elvégezni a habilitációs kutyakiképzője képzést, illetve 2013-ban teljesítettük Zorával a terápiás záróvizsgát és elkezdtünk Sopronban több intézményben dolgozni.
2015-ben agility kiképzésvezető vizsgát tettem (a MAGISZ szervezésében).
2016-ban kutya-fizioterapeuta végzettséget szereztem.
2016-ban Dog Puller bíró lettem.
2018-ban Dog Puller tréner és oktató lettem.

Végzettségemet tekintve szociálipedagógus (BA), gazdaság és szervezet szociológus (MA) vagyok és jelenleg neveléstudomány MA szakra járok.

Jelenlegi falkám 5 border collie-ból áll (kennelünk: "Vital Balance"):

 • Zora (Racka Fan Club Blue Chips - 2009) - vizsgázott akítvan dolgozó terápiás kutya, Flyball Európa Bajnok 2015
 • Vita (Gwenllian Vita - 2009) - nyugdíjas, a kennel alapító szukája
 • Eryn (Eire Eryn - 2013) - agility, flyball, puller versenyző, Flyball Európa Bajnok 2015, Puller Világbajnoki nemzeti válogatott kerettag 2018 és 2019
 • Fluffy (Posseidon Elfmagic Fortune - 2015) - agility, flyball és puller versenyző, terápiás tanulókutya
 • Groot (Vital Balance I'm Groot - 2019) - terápiás tanulókutya, ismerkedik a pullerrel és a flyballal