Dog Puller Sport

Dog Puller Sport

A PULLER egy innovatív tréningeszköz és interaktív játék is egyben, mely lehetővé teszi a hatékony, teljes testedzést (erő, koordináció, állóképesség)! Gyors és intenzív lemozgatást tesz lehetővé. A közös játék által erősítheti a kutya-gazda kapcsolatot! Segítheti a megfelelő motiváció és (ön)kontroll kialakítását, fejlesztését! Nem utolsó sorban pedig egy intenzív versenysport (2012 óta folyamatosan terjed és egyre népszerűbb)!

Több méretben érhető el, ezáltal bármilyen korú és fajtájú kutya számára megfelelő. Úszik a vízen. Bármilyen felületen gyorsan és messzire gurul (csak a kutya számára biztonságos felületen használjuk). Az edzés nem igényel nagy helyet, az alapok elsajátítása után bárhol lehet vele dolgozni. Speciális anyagának köszönhetően könnyű, szagtalan, nem okoz sérülést, biztonságos.

A PULLER használata könnyen elsajátítható. Kombinálható sétával vagy önálló edzésként is használható. A speciális gyakorlatsor 3 alapgyakorlatának (RUNNING, JUMPING, PULLING) variálásával jelentős mennyiségű energiát használ fel a kutya az edzés során. A gyakorlatok minden izomcsoportot erősítenek, javítják a kutya állóképességét és erőnlétét. A feladatok végrehajtása sok koncentrációt és figyelmet követel meg a kutyától, így a feladatok végére a kutya nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is fárad. Emellett a PULLER alkalmas a képzések során motivációs eszközként, jutalomként történő használatra is.

Ahhoz, hogy a kutyánkkal biztonságosan tudjunk edzeni és nem utolsó sorban a pullerünk is sokáig bírja a strapát, azon túl, hogy megfelelő méretű pullert kell választanunk, érdemes elsajátítani a rendeltetésszerű használatot (megtanulni a megfelelő mozgásmintákat és a kutyának is megtanítani a gyakorlatok megfelelő kivitelezését)!

Kinek, miért?

- hatékony lemozgatás közös játékkal

- könnyen elsajátítható alapgyakorlatok 

- az otthoni gyakorlásnak kicsi az eszközigénye

- fajtától, testmérettől függetlenül jó választás lehet

- keresztedzésre is jó választás más sport mellé

Jelentkezés feltétele 

- nincs szükség előképzettségre

- egészséges, a korának megfelelő oltásokkal rendelkező kutya jöhet

- csoportos foglalkozáson csak jól szocializált és behívható kutyával lehet részt venni

Szükséges eszközök

- a kutya számára megfelelő méretű puller (az első alkalommal a kipróbáláshoz biztosítunk eszközt és van vásárlási lehetőség is, illetve segítünk a megfelelő méretű puller kiválasztásában)

- szükség esetén kesztyű